«Παράσταση που δεν έχει θεατές» χαρακτήρισε η εισαγγελέας της έδρας το show που έδωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 23χρονος Ροδίτης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με την έναρξη της διαδικασίας το πρωί απευθυνόμενος με προκλητικό τρόπο ακόμα και στους δικαστές που τον άκουγαν.

«Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι» είπε ο 23χρονος κατηγορούμενος, χωρίς ίχνος συναίσθησης για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος. Ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου» ανέφερε, ενώ κυνικά ζήτησε αποδείξεις για τις ειδεχθείς πράξεις που του αποδίδονται από την… εισαγγελέα. «Κυρία εισαγγελέα, θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη τη βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας τον «θεατρικό» μονόλογό του, ο κατηγορούμενος στράφηκε και σε βάρος του 21χρονου συγκατηγορουμένου του, αλβανικής καταγωγής: «Θα σου σπάσω τα κόκαλα δολοφόνε» του φώναζε και χρειάστηκε να επέμβουν οι  αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα για να τους χωρίσουν.

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει, κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα. Θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο…

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πώς είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος: Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω… Πηγαίνετε προς τα πίσω

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Λαμβάνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε άλλωστε ζητήσει η έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος…

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε…

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ψυχιάτρου των φυλακών, την οποία διάβασε η πρόεδρος τους δικαστηρίου,  ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα», ενώ η μη παράστασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «δεν οφείλεται στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, την οποία άλλωστε ελάμβανε ο κατηγορούμενος και πριν έναν μήνα».

Όταν η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε τον λόγο, ο κατηγορούμενος παρενέβη λέγοντας: «Σκάσε και εσύ…».

Εισαγγελέας: Εδώ αυτά που ξέρετε δεν περνάνε. Θα έχετε άλλη ποινή. Ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε. Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.

Κατηγορούμενος (προς τον δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησα, την έσωσα…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως δεν έχει θεατές.

Το δικαστήριο διέκοψε μάλιστα τη συνεδρίασή του και διέταξε να βγει από την αίθουσα ο κατηγορούμενος.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο αν ανακαλεί την εντολή στον δικηγόρο του και εκείνος απάντησε ότι δεν επιθυμεί την εκπροσώπησή του από τον δικηγόρο κ. Θεόδωρο Μαντά. Έτσι το δικαστήριο όρισε δύο νέους συνηγόρους στον κατηγορούμενο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης