Από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απορρίφθηκε η αίτηση του φερόμενου ως ενός εκ των πρωταγωνιστών του οικονομικού σκανδάλου, ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος ζήτησε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο 47χρονος πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου είχε καταθέσει προ ημερών την αίτηση, ενόψει της συμπλήρωσης δώδεκα μηνών από την προφυλάκισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αίτησή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο Π. Σαξώνης, που κρατείται από τον περασμένο Μάιο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, επικαλούνταν μεταξύ άλλων προβλήματα υγείας. Παράλληλα, ζητούσε να αποφυλακιστεί προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπεράσπισή του σε ό,τι αφορά την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο.

Στο μεταξύ, σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών -με 3ετή αναστολή- και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι δύο ομογενείς από τη Γεωργία που κατηγορούνταν ότι εκβίαζαν τραγουδιστή, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για χρέος του, όπως ισχυρίστηκαν, προς τον Π. Σαξώνη. Κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της εκβίασης από κοινού και της παράνομης οπλοφορίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο ομογενείς λειτουργούσαν κατ’ εντολή του 47χρονου πρώην υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου κι ενός συγκρατουμένου του -υπηκόου Αρμενίας- στις φυλακές Διαβατών. Σε βάρος των δύο τελευταίων σχηματίστηκε δικογραφία για ηθική αυτουργία σε εκβίαση, αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε απ’ αυτή των δύο ομογενών καταδικασθέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την καταγγελία είχε κάνει ο 49χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος φέρεται να είχε κατά το παρελθόν επαγγελματική συνεργασία με τον Π. Σαξώνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης