Στη φυλακή παραμένει, μετά την απόρριψη της προσφυγής του κατά της προσωρινής του κράτησης, ο  αποκαλούμενος ως «Ινδιάνος», ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού, στη Νέα Σμύρνη.

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα για την αποφυλάκισή του, η  13η τακτική ανακρίτρια απέρριψε, με διάταξή της, την προσφυγή του κατηγορούμενου επισημαίνοντας ότι δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο βίντεοληπτικό υλικό. «Ακόμη και στην περίπτωση που πράγματι το άτομο που εμφαίνεται να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση σημειώνει ότι εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του, η αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από πλήθος καταστημάτων γύρω από το σημείο της επίθεσης, τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και κλήση μαρτύρων. Τα επίμαχα πορίσματα από τις ανακριτικές πράξεις όπως τονίζει «θα φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα για την περαιτέρω διερεύνηση της αλήθειας».

Σύμφωνα με την ανακρίτρια, δεν προέκυψε ότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου το μέτρο της προσωρινής κράτησης και κατά συνέπεια απέρριψε ως ουσιαστικά αβάσιμη την αίτησή του κατηγορουμένου και ήδη προσωρινά κρατούμενου στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης