Παραμένουν στη δίκη οι συνήγοροι του Άκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 16:42
Παραμένουν στη δίκη οι συνήγοροι του Άκη
Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου κ.κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος, δηλώνουν ότι παραμένουν στη δίκη απευθύνοντας αίτημα για μια δίκαιη κρίση.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι σε συμφωνία με τον πρώην υπουργό, θα παραμείνουν στις θέσεις τους εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, παρά την, με επιφύλαξη, απόφαση του δικαστηρίου περί της μη κλητεύσεως στο ακροατήριό του των μελών του ΚΥΣΕΑ (1998-1999).

Οι δηλώσεις τους έχουν ως εξής:

«Η απόφαση του δικαστηρίου, της Παρασκευής 24.5.2013, είναι κατά σειρά η τρίτη, που κατά τη γνώμη μας θέτει επιτακτικά θέμα δίκαιης δίκης και κράτος Δικαίου.

Η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση για τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης και του Κράτους Δικαίου.

Πιστεύουμε ότι η δίκη αυτή, κορυφαία από την Μεταπολίτευση και μετά, πρέπει να διεξαχθεί με αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Κ. Π. Δ, την εφαρμογή του Συντάγματος και των κανόνων της ΕΣΔΑ.

Η δίκη αυτή είναι μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για εμπέδωση και πίστη των πολιτών της χώρας μας στην θεσμική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Εκφράζουμε την ευχή και την πίστη η Ελληνική Δικαιοσύνη σε αυτή την κρίσιμη δίνη, στην σημερινή και ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτίνει Δίκαιο.

Λεωνίδας Κοτσαλής

Γιάννης Νικολάου

Γιάννης Παγορόπουλος».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 16:50