Της Άντζελας Πεΐτση

Στον «αέρα» εξακολουθούν να βρίσκονται οι 1.112 εργαζόμενοι στις «δομές αντιμετώπισης της φτώχειας», που πραγματοποιούνται σε 66 δήμους όλης της χώρας, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε 118.000 ωφελουμένους. Το σχετικό θέμα είχε φέρει στη δημοσιότητα αποκλειστικά το zougla.gr στις 30 Δεκεμβρίου 2016, μία μέρα πριν λήξη η σύμβαση των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς» όπως φάνηκε μέχρι και σήμερα, τα ερωτηματικά έμειναν αναπάντητα καθώς ακόμα δεν έχει τακτοποιηθεί η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων της προηγούμενης παράτασης του προγράμματος που αφορά το διάστημα από 1/11/2016-31/12/2016. Ταυτόχρονα, αν και ανακοινώθηκε –προφορικά και μέσω σχετικής ανάρτησης στο Facebook, της Αναπληρώτρια Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου- νέα παράταση, δεν έχει διευκρινιστεί το χρονικό διάστημα, ούτε έχει προχωρήσει αντίστοιχη νομοθετική πράξη, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι ακάλυπτοι και να πηγαίνουν εθελοντικά στην εργασία τους προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό και οι εξυπηρετούμενοι να μη μείνουν χωρίς παροχές.

Μάλιστα, όπως είπε αποκλειστικά στο zougla.gr, ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγου Εργαζομένων Κοινωνικών Δομών Παντελής Γούσης , «εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, δηλαδή, για όλο το χρονικό διάστημα της τελευταίας παράτασης 1η Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Τώρα «μπαίνουμε» προς στον τρίτο, με αμφίβολο το πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων τους».


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, συνέχισε τις ενέργειες της, προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Τη σχετική επιστολή που απέστειλε στις 4 Ιανουαρίου 2017, προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, κα Θεανώ Φωτίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, με θέμα : «Διασφάλιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ», δημοσιεύει αποκλειστικά το zougla.gr.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται στην εν λόγω επιστολή ό,τι: « Παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων που αφορά στο διάστημα της τελευταίας παράτασης του προγράμματος 1/11/2016 -31/12/2016, σύμφωνα με τον Ν. 4432 ΦΕΚ 212Α./14.11.2016 με αποτέλεσμα την διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος για το εν λόγω διάστημα και τις δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία του». Και τονίζεται: «Δεδομένης της κρισιμότητας των ανωτέρω θεμάτων παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης