Παράνομη η απεργία στα ΜΜΕ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 19:37
Παράνομη η απεργία στα ΜΜΕ
Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία στα μέσα ενημέρωσης που είχε κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με αποτέλεσμα να επιβληθεί «μαύρο» στην ενημέρωση και να εμποδισθεί και η έκδοση των εφημερίδων.

Ωστόσο, η ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της με ευθύνη των Ενώσεων.

Το δικαστήριο αφού απέρριψε και την πρόσθετη παρέμβαση των εναγομένων της ΕΣΗΕΑ έκρινε ότι «οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κηρύχτηκαν από τις 13/6 είναι παράνομες» και απαγορεύει τη συνέχισή τους.

Με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε την παρούσα απόφαση «προσωρινά εκτελεστή».

Οι απεργίες του διασωματειακού των εργαζομένων στα ΜΜΕ κρίθηκαν ως παράνομες μέχρι να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας είχαν προσφύγει τρία εκδοτικά συγκροτήματα, ζητώντας να σταματήσουν οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΕΣΗΕΑ.

Τη γενική απεργία είχαν κηρύξει: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, η ¨Ενωση Τεχνικών Ημερησίου Περιοδικού Τύπου Αθηνών, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και η Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, 20:24