«Παράνομη η απόφαση για το πλαφόν»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011, 14:19
«Παράνομη η απόφαση για το πλαφόν»
Παράνομη θεωρεί την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα η Ένωση Πρατηριούχων Θεσσαλονίκης και με απόφαση της έκτακτης γενικής της συνέλευσης εξουσιοδοτεί τα δ.σ. της Ενωσης και της ΠΟΠΕΚ να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια και κινητοποίηση με σκοπό την άμεση άρση της απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, η έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων & Σταθμών Αυτοκινήτων «Ο 'Aγιος Χριστόφορος» αποφάσισε να τηρηθεί η απόφαση επιβολής ανώτατης τιμής καταναλωτή (πλαφόν) των πετρελαιοειδών που επέβαλαν τα αρμόδια Υπουργεία και ταυτόχρονα εξουσιοδοτεί το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ούτως ώστε να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια και κινητοποίηση με σκοπό την άμεση άρση της απόφασης επιβολής πλαφόν καυσίμων.

Όπως αναφέρεται, δεν έγινε ορθός υπολογισμός και καθορισμός των ανώτατων τιμών καταναλωτή ανά Νομό, με αποτέλεσμα πολλοί πρατηριούχοι να εξαναγκάζονται σήμερα να πωλούν σε τιμή χαμηλότερη από το τιμολόγιο αγοράς τους, και να οδηγούνται σε κλείσιμο των πρατηρίων τους. Επίσης οι πρατηριούχοι θεωρούν ότι η απόφαση επιβολής πλαφόν είναι παράνομη, καθώς δεν επεβλήθη σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων παρά μόνο στο τελικό στάδιο της λιανικής.

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται, η απεργία των τελωνειακών με την οποία είχε συσχετισθεί η απόφαση επιβολής πλαφόν έχει πλέον λήξει μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κρίνει την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011, 14:22