Όλο και περισσότεροι σήμερα χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα σκάφη, τα γνωστά drones, άλλοι για λόγους εργασίας και άλλοι απλά για να απαθανατίσουν ξεχωριστές στιγμές από ψηλά. Αρκετοί ωστόσο από όσους χρησιμοποιούν τα drones αγνοούν τη σχετική νομοθεσία, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται πτήσεις ακόμη και σε απαγορευμένες περιοχές.

Το περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης αφορά drone που πετούσε παράνομα τη νύχτα στον ουρανό και κινηματογραφούσε αεροπλάνα την ώρα που αυτά προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Ο χρήστης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ανέβασε στη συνέχεια το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκπαιδευτές droneς, που μίλησαν στην TV100, χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως άκρως επικίνδυνο και κρίνουν ως αναγκαία την παρέμβαση της πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο TV100 μίλησε ο CEO της GeoSense, Δημήτρης Ράμναλης, ως διευθυντικό στέλεχος της GEOSENSE UAS Academy, πιστοποιημένης από την ΥΠΑ σχολής εκπαίδευσης επαγγελματιών χειριστών ΣμηΕΑ, για τους κινδύνους που κρύβουν τέτοια εγχειρήματα αλλά και τις σχετικές απαγορεύσεις σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Δείτε το ρεπορτάζ στο idrones.gr. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης