Πλήρως εξοπλισμένο παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων, αποτελούμενο από δύο σύγχρονες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας, εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τέσσερα άτομα, ενώ μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο, τα οποία αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Συνολικά δε, οι διαφυγόντες δασμοί, με βάση τη δυνατότητα παραγωγής τσιγάρων, κατά την πλήρη λειτουργία του παρανόμου εργοστασίου καθώς και του χρόνου που εκτιμάται ότι λειτουργεί, ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση δημιούργησε, από τον Αύγουστο του 2019, ιδιωτική εταιρεία «φάντασμα», η οποία από την έναρξη της λειτουργία της δεν έχει εμφανίσει εμπορική δραστηριότητα.

Μέσω της εταιρείας –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- τα μέλη της οργάνωσης μίσθωναν αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής καπνικών προϊόντων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο παράνομο εργοστάσιο αλλά και σε χώρο στάθμευσης, που χρησιμοποιούσαν σε άλλη περιοχή της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

26 μηχανήματα για την παραγωγή και συσκευασία τσιγάρων.

Δύο μηχανήματα επεξεργασίας καπνού.

Δύο γεννήτριες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

640 κιλά καπνού.

1.037 πακέτα λαθραίων σιγαρέτων επώνυμων εταιρειών.

Επίσης, εντοπίστηκαν οχήματα με πλαστές ελληνικές πινακίδες, αλλά και επτά βουλγάρικες πινακίδες εκ των οποίων οι τρεις πλάστες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την επισκόπηση των ευρημάτων – κατασχεθέντων, προκύπτει ότι τα μηχανήματα του παράνομου εργοστασίου ήταν σύγχρονα και μαζικής παραγωγής, αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, εντός του παράνομου εργοστασίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη διαμονή και σίτιση των εργαζόμενων – μελών της σπείρας, με κρεβάτια, οικιακές συσκευές, αποδυτήρια καθώς και κουζίνα με τραπεζαρία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης