Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εργαζομένων «Δικαίωμα». Στη συνέντευξη, ο συντονιστής της κίνησης, Γιώργος Παπαϊωάννου, και ο δικηγόρος, Κώστας Παπαδάκης, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τη μήνυση που κατέθεσαν την ίδια μέρα μέλη και υποστηρικτές του «Δικαίωμα» κατά των αστυνομικών και των ομάδων της «ΔΕΛΤΑ» και «ΔΙ.ΑΣ.» και κάθε αυτουργού που συμμετείχε στην επίθεση εναντίον των διαδηλωτών που μετείχαν στο μπλοκ του «Δικαίωμα» κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης της 15ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στην φωτό που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα φαίνεται ότι οι διαδηλωτές υποδεικνύουν στους αστυνομικούς να μην περάσουν μέσα από τη διαδήλωση, δευτερόλεπτα πριν την επικίνδυνη εφόρμηση των τελευταίων. Αντίθετα, στην κατάθεσή τους οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι 400 άτομα τους επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά!
Ο Γ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος στη διαδήλωση από τη μεριά της κυβέρνησης και των οργάνων της και ανέφερε ότι το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι παράνομος είναι τελικά εκείνος που αντιστέκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία και φωτογραφίες που διαψεύδουν τις καταθέσεις των αστυνομικών σε βάρος του διαδηλωτή του «Δικαίωμα» και συνελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου 2010. Έκανε λόγο για τακτικές που εντάσσονται σε μια συνολική εκτροπή από τη μεριά της κυβέρνησης, η οποία καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας τόσο με την καταστολή όσο και με τη μνημονιακή πολιτική, που επιβάλλει με έκτακτες και παράνομες διαδικασίες.

Από τη μεριά του, ο Κώστας Παπαδάκης, αφού στάθηκε στο περιεχόμενο της μήνυσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά φαινομένων αυταρχισμού και τρομοκρατίας που αυτουργό έχουν την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
 
Ο Κ. Παπαδάκης αναρωτήθηκε ποιος έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να υπερασπιστούν με αυτό τον τρόπο το κτήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αφήνοντας σαφείς αιχμές τόσο για τον πολιτικό τους προϊστάμενό όσο και για τον πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε., Γ. Παναγόπουλο.

 
 Ο διαδηλωτής Γιώργος Μ. δευτερόλεπτα πριν από τη σύλληψή του. Οι
αστυνομικοί υποστήριξαν ότι φορούσε κουκούλα και μάσκα, αγνοώντας την
ύπαρξη της φωτογραφίας που τους διέψευσε. Σημειώνεται ότι η φωτογραφία παρουσιάστηκε χωρίς αλλοίωση στους δημοσιογράφους χθες.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μηνύσουν τους αστυνομικούς που τους επιτέθηκαν» Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης