Την παραπομπή σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» προτείνει ο εισαγγελέας στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για οκτώ από τους έντεκα κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών Απ. Μακρόπουλος για τους ήδη προφυλακισμένους Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα, Κωνσταντίνο Γουρνά, Χριστόφορο Κορτέση, Σαράντο Νικητόπουλο, και άλλα δύο άτομα για τα οποία όμως υπάρχει εισαγγελική διάταξη για τη δημοσίευση των ονομάτων τους, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος ενός απ’ τους αρχικώς συλληφθέντες. Οι κατηγορίες για τις οποίες προτείνει να δικαστούν αφορούν τέσσερις κακουργηματικές πράξεις σχετικά με ένταξη σε  οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονιών, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, εκρήξεις καθώς και τέσσερα πλημμελήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενέργειες που τους αποδίδονται για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη ο «Επαναστατικός Αγώνας» από τον Ιούλιο του 2003 έως και τις 2 Απριλίου του 2010, οπότε και συνελήφθησαν, αφορούν μεταξύ άλλων την επίθεση με καλάζνικοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας, στις 5 Ιανουαρίου του 2009 όπου τραυματίστηκε ο αστυφύλακας Διαμ. Μαντζούνης, την επίθεση με καλάζνικοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ στο Γουδί, έξω απ’ την Πολυτεχνειούπολη στις 23-12-2008, την εκτόξευση ρουκέτας στην Αμερικανική Πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου του 2007. Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα κρίνει τελικά πόσοι και ποιοι από τους κατηγορουμένους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης