Παραπομπή εταιρειών για παρεμπόδιση έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 19:55
Παραπομπή εταιρειών για παρεμπόδιση έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Για παρεμπόδιση έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού παραπέμπονται μια εργοληπτική εταιρία και μια εταιρία παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, την ώρα του ελέγχου επιχείρησαν να διαγράψουν στοιχεία από υπολογιστή.

Το θέμα ανέκυψε στο πλαίσιο έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για παραβάσεις της ανταγωνιστικής νομοθεσίας σε διαγωνισμούς δημοπράτησης δημοσίων έργων.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 5 Νοεμβρίου για να εξετάσει αν πράγματι υπήρξε παρεμπόδιση της έρευνας. Στην περίπτωση που αποφανθεί ότι υπήρξε παρεμπόδιση, προβλέπονται πρόστιμα έως 100.000 ευρώ, καθώς ο νόμος επιβάλει στις ελεγχόμενες επιχειρήσεις να αποδέχονται τον έλεγχο, να συνεργάζονται και να παρέχουν τα απαιτούμενα στοιχεία στους ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εισήγηση αφορά μόνο στη συμπεριφορά των συγκεκριμένων επιχειρήσεων κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου και σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές σχετικά με διαγωνισμούς δημοπράτησης δημοσίων έργων.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012, 19:58