Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Στο Υπουργείο Υγείας βρίσκονται 50 καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο μαζί με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στο τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθαρίστριες ζητούν να συμμετάσχουν στον νέο διαγωνισμό -που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η υποβολή των αιτήσεων- για την πλήρωση 70 θέσεων στο Δρομοκαΐτειο καταγγέλλοντας ότι η διοίκηση του ΑΣΕΠ δεν τους επιτρέπει να υποβάλουν αίτηση, καθώς βάσει νόμου έχουν υπερβεί το 24μηνο στις θέσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι στα προηγούμενα αιτήματα των καθαριστριών περιλαμβανόταν η ισχνή μοριοδότηση που τους παρέχονταν στον διαγωνισμό έναντι των νέων υποψηφίων μακροχρόνια ανέργων που συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια.

Η ΠΟΕΔΗΝ διά στόματος του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου επισημαίνει ότι με τη νέα εξέλιξη -που δεν επιτρέπει πλέον στις 50 καθαρίστριες ούτε καν να υποβάλουν αίτηση- οδηγούνται ουσιαστικά στον δρόμο της ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καθαρίστριες συμβολικά έχουν τοποθετήσει στην είσοδο του υπουργείου φραντζόλες με ψωμί. Παράλληλα, στο ίδιο σημείο έχουν κρεμάσει τις ποδιές τους και έχουν βάλει συμβολικά μπροστά από την είσοδο κουβάδες και σκούπες και ένα πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «Η κυβέρνηση των πολλών παίρνει το ψωμί των λίγων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης