Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας καλεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι όλους τους εστιακούς φοιτητές ο Σύλλογος των Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ. Οι φοιτητές προχώρησαν την Δευτέρα το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας καθώς όπως και φοιτητές από άλλες εστίες, είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πολιτικής στο θέμα της φοιτητικής στέγης.

Υπό το καθεστώς προσωρινής «λύσης» μέχρι να περάσουν οι Εστίες στα πανεπιστήμια (τα οποία δηλώνουν ότι δεν μπορούν να τις συντηρήσουν), οι εργαζόμενοι σε αυτές έχουν μόνο προφορική διαβεβαίωση από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης που τις χρηματοδοτεί, να συνεχίσουν να κόβουν τιμολόγια για τροφοδοσία, υλικά κ.ά. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στον αέρα η λειτουργία του εστιατορίου και να επικρατεί αναστάτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Οικότροφοι της Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ κάλεσαν την Πρυτανεία του ιδρύματος να πάρει θέση για το θέμα, επισημαίνοντας τις ευθύνες των διοικήσεων που τόσα χρόνια ψήφιζαν μειωμένους προϋπολογισμούς και δεν πήραν θέση ενάντια στην πολιτική αυτή.

Η γενική συνέλευση καλεί όλους τους Εστιακούς φοιτητές στην σημερινή κινητοποίηση. «Μέσα από γενικές συνελεύσεις σε κάθε εστία, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Πρυτανείες και τις διοικήσεις οργανώνουμε τον κοινό μας αγώνα και απαιτούμε: Κανένας φοιτητής έξω από τις Εστίες. Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο, να μη σταματήσει η συντήρηση των εστιών. Ούτε σκέψη για ενοίκια. Κανένας εργαζόμενος στις εστίες άνεργος ή απλήρωτος, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», αναφέρεται στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης