Φωτογραφίες – Video: Νίκος Χριστοφάκης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας πραγματοποιεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Α.Τ.  και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 12.20 το μεσημέρι, στο τμήμα έφτασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αποδοκιμάστηκε από κάποιους από τους παρευρισκομένους, ενώ λίγο νωρίτερα την εμφάνισή του είχε κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, νωρίτερα, στο τμήμα βρέθηκαν η κυρία Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Δημήτρης Καμμένος, οι οποίοι έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 20.50, όταν περίπου 50 άτομα προσέγγισαν το Α.Τ. και πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί, προκαλώντας επίσης φθορές σε τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα και σε πέντε οχήματα ιδιωτών.

Νωρίτερα χτύπησαν βαν που ήταν παρκαρισμένο επί της 3ης Σεπτεμβρίου και της Βερανζέρου. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι της πίσω πόρτας και έριξαν μολότοφ εντός του οχήματος.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από θραύσματα, ενώ οι άλλοι δύο παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η επίθεση έγινε ανήμερα της εφαρμογής του προγράμματος εμφανούς αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ», που περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης