Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή του για το κούρεμα των «αποθεματικών» πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την σήμερα Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας απαιτώντας:

• «Ούτε ένα ευρώ των ΑΕΙ και ΤΕΙ στους καπιταλιστές δανειστές.
• Οι όποιες απώλειες υπάρχουν από το “κούρεμα” των ομολόγων των ΑΕΙ και ΤΕΙ να πληρωθούν στο ακέραιο από το κράτος. Τώρα κονδύλι από το κράτος για ΤΕΙ.
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας.
• Να ξεκουμπιστούν οι επιχειρήσεις από τις σχολές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές «να προχωρήσουν σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις συλλόγων, ετών, εργαστηρίων, εξαμήνων» για το θέμα. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αφού οδήγησαν τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία, μας φόρτωσαν το δυσβάσταχτο κόστος των σπουδών, μετέτρεψαν τα πτυχία σε κουρελόχαρτα διαβατήρια για την ανεργία και τους μισθούς – χαρτζιλίκι των 400 ευρώ, μείωσαν τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων μέχρι και 60%, έκοψαν 80 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για την Παιδεία με το νέο μνημόνιο, τώρα, παίρνουν ό,τι έχει απομείνει αφού με το “κούρεμα” των κρατικών ομολόγων οι σχολές μας βρίσκονται στον αέρα και απειλείται ακόμα και η λειτουργία τους»!

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης