Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Παράταση του χρόνου υποβολής ΑΠΔ μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2017, ζητάει με επιστολή της, προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, η ΓΣΕΒΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα σειρά προβλημάτων, όπως: α) τεχνικών, που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα υποβολής ΑΠΔ, β) πολυήμερης διακοπής του συστήματος, γ) μη έκδοσης όλων των απαιτούμενων εγκυκλίων καθώς και δ) των ελάχιστων εργάσιμων ημερών που απομένουν για τη διεκπεραίωση αυτής της υποχρέωσης, οδήγησαν την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, να στείλει σχετική επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας, ζητώντας τη λήψη άμεσων αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της, η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει πως εξ αιτίας όλων των παραπάνω προβλημάτων, που έχουν δημιουργηθεί «αιτούμαστε από την προϊστάμενη πολιτική αρχή της λήψης απόφασης για παράταση του χρόνου υποβολής ΑΠΔ για τις επιχειρήσεις κατά ένα μήνα δηλ. μέχρι 31/3/2017» .

Παράλληλα, κάλεσε το Υπουργείο «ειδικά» όπως τονίζει «στην παρούσα συγκυρία να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής ολιγοήμερης παράτασης έως 15/3/2017 για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της πρώτης δόσης ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης