Παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Θερμαϊκού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 13:15
Παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Θερμαϊκού
Παρατείνεται για έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου του 2016 και οδήγησε σε εκτεταμένες καταστροφές. Αρχικά είχαν δοθεί παρατάσεις της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες και για 3 μήνες, ωστόσο σε συνδυασμό με τον βαρύ περασμένο χειμώνα, με καταρρακτώδεις βροχές και έντονες χιονοπτώσεις, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης έκτασης του δήμου, το έργο διαχείρισης των συνεπειών των καταστροφών κατέστη ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο.

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θερμαϊκού επισημαίνει ότι «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού, η πλήρης αποκατάσταση δεν ολοκληρώθηκε, με έργα όπως, η αποκατάσταση της αγροτικής και αστικής οδοποιίας, των πρανών, του παραλιακού μετώπου στη θέση Πάλιουρα Επανομής - που κρίνεται και άμεσης ανάγκης - , του παραλιακού μετώπου Νέας Μηχανιώνας, καθώς επίσης και της οδού Θες/νίκης - Ν. Μηχανιώνας στις θέσεις Κερασιά (νεκροταφεία) και Ν. Μηχανιώνα (αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ) να εκκρεμούν».

Σύμφωνα με τον δήμο, η νέα παράταση που δίνεται, έως τις 7 Ιουνίου του 2018, θα διευκολύνει το έργο του Δήμου Θερμαϊκού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αποκατάσταση των καταστροφών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 13:15