Στην τελική ευθεία μπαίνει, πλέον, το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, εξέλιξη που δρομολογήθηκε μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης αλλά και μετά τις επαφές που είχε η δημοτική Αρχή της πόλης με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουλίου, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και, όπως τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, «μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά βαίνει προς υλοποίηση. Προτείνουμε στο ΔΣ την ικανοποίηση και του αιτήματος για την παραμονή της έκτασης ως ελεύθερου χώρου-πρασίνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση του δημάρχου Χανίων «συνοδεύεται» και από τη δημοσιοποίηση της εισήγησής του προς το Σώμα, στην οποία, μεταξύ, άλλων αναφέρει: «Από την έκταση των 53 στρεμμάτων, τα 45 στρέμματα εισηγούμαστε να παραμένουν αδόμητα ως ελεύθεροι χώροι-πράσινο και μόνο τα 8 να μπορούν να δομηθούν για τις κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις που θα αποφασιστούν».

Το ζήτημα μπαίνει στην τελική ευθεία του έπειτα από 66 χρόνια, καθώς η παραχώρηση του στρατοπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα της χανιώτικης κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης