Παρελθόν το ολοήμερο σε 20 σχολεία στη Μαγνησία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 03:40
Παρελθόν το ολοήμερο σε 20 σχολεία στη Μαγνησία
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν θα λειτουργήσουν ως ολοήμερα τα Δημοτικά Σχολεία στη Μακρυράχη, τη Μηλίνα, το Τρίκερι, της Μηλιές, την Αμαλιάπολη, τον Πτελεό, τον Δρυμώνα, το Κεραμίδι, το Αερινό, την Ανάβρα, τη Βρύναινα, τον Πλάτανο αλλά και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.

Παράλληλα στα σχολεία που θα μπορούσαν από τη νέα σχολική χρονιά να έχουν ολοήμερο πρόγραμμα η πιθανότητα αυτή θα πρέπει να ξεχαστεί.

Συνολικά στα σχολεία που βγαίνουν από τον χάρτη των ολοήμερων φοιτούν εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες που οι γονείς τους εργάζονται. Για το λόγο αυτό προτίμησαν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Δημοτικά που λειτουργούν με ολοήμερο πρόγραμμα.


Η παραπάνω απόφαση ξάφνιασε γονείς και εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας. Αυτό γιατί στην επαρχία τα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία έχουν μικρό μαθητικό πληθυσμό, κάτω των 60 ατόμων, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να λειτουργήσουν ως ολοήμερα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο συρρικνώνεται ο αριθμός των ωρομισθίων που θα προσλάβει το Υπουργείο Παιδείας, καθώς τα παιδιά δεν θα διδάσκονται εικαστικά, μουσική, πληροφορική αλλά και ξένες γλώσσες.

Οι γονείς από την άλλη πλευρά αντιδρούν καθώς εργάζονται και δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα διδάσκονταν διάφορα μαθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν την απόφαση αυτή του Υπουργείου και σημειώνουν πως το νέο σχολείο ξεκινά με πολλά προβλήματα, καθώς μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων τώρα «κόβεται» η πρόσβαση στη μάθηση και στα παιδιά κυρίως της περιφέρειας, δημιουργώντας έτσι μαθητές δύο ταχυτήτων.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι σίγουρα έντονες στον εκπαιδευτικό κλάδο, με τους δασκάλους να κινητοποιούνται απέναντι στην απόφαση αυτή του Υπουργείου.

Πηγή: εφ.Ταχυδρόμος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 03:44