Με έγγραφο που απέστειλε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ζητά να παρέμβουν οι αστυνομικοί, για να ανοίξει η οδός Πανεπιστημίου, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και μία εβδομάδα από απολυμένους της πρώην Ολυμπιακής.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητά από τους αστυνομικούς να εφαρμόσουν τον νόμο και, εφόσον κρίνουν αναγκαίο, και την αυτόφωρη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Κηδεία” στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε γνωστή την ώρα που έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκονταν περίπου 2.000 άτομα, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους καταληψίες.

Περίπου 1000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, 500 καθηγητές της ΟΛΜΕ και εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού έκαναν πορεία από τη Βουλή προς το Γενικό Λογιαστήριο του Κράτους, σε μία ένδειξη συμπαράστασης στους απολυμένους της πρώην Ολυμπιακής, οι οποίοι από το βράδυ της Τετάρτης έχουν καταλάβει το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου.

Με σύνθημα «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», οι διαδηλωτές έφθασαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κρατώντας στα χέρια τους ένα φέρετρο, στο οποίο έχουν τοποθετήσει μία γερμανική σημαία και μία φωτογραφία της Άνγκελα Μέρκελ, και στεφάνια.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την οδό Πανεπιστημίου, όπου παραμένουν πλέον μόνο οι απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παρέμβει η αστυνομία για να ανοίξει η οδός Πανεπιστημίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης