Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν οι καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η κα. Δημητρίου με παραγγελία της προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο, ζητεί τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε ήδη να διενεργήσει αρμόδιος εισαγγελέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι καταγγελίες του ΚΚΕ



«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο ‘κέντρο’» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθετει ότι «το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Εντολή για άμεση διερεύνηση



Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ περί συνακροάσεων παρείχε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι καταγγελίες αξιολογούνται από την κυβέρνηση ως «εξαιρετικά σοβαρές», ως εκ τούτου έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές εντολές προς τις αρμόδιες αρχές.

«Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

H ανακοίνωση του ΟΤΕ



Σχετικά με την Ανακοίνωση του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, και όσον αφορά στον ΟΤΕ, η εταιρεία ενημερώνει για τα εξής:

Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται.

Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης