Άμεση ήταν η παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά το πρωτοφανές περιστατικό παιδικής βίας σε δημοτικό σχολείο της Μυτιλήνης όταν μαθητές άφησαν να κρέμεται στη μπασκέτα ένα 9χρονο αγόρι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 9χρονος Ταξιάρχης, ορφανός από πάτερα, πέρασε εφιαλτικές ώρες στο προαύλιο του σχολείου του , όταν δυο μεγαλύτεροι συμμαθητές του το άφησαν να κρέμεται από τη μπασκέτα με συνέπεια ο ανήλικος να πέσει και να υποστεί κατάγματα και στα δύο του χέρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γυμναστής τους ζήτησε να σηκώσουν το συμμαθητή τους, προκειμένου να κατεβάσει μια μπάλα που είχε σφηνωθεί στην μπασκέτα,

 Όμως, ο γυμναστής έφυγε και τα άλλα παιδιά άφησαν κρεμασμένο τον Ταξιάρχη, ο οποίος φοβισμένος μάταια φώναζε και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν μέχρι που έπεσε με δύναμη στο έδαφος. Τελικά, σύμφωνα με τη μητέρα του 9χρονου , Μαρία Χιωτέλλη, η οποία έχει ακόμα τρία παιδιά, ο Ταξιάρχης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα. Τώρα η μητέρα του παιδιού δηλώνει αποφασισμένη να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο διοικητής του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης Βασίλης Μουζάλας, την περασμένη Πέμπτη «μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο μας και ο γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία, αφού έκανε όλες τις απεικονιστικές εξετάσεις, διαπίστωσε ότι είχε κατάγματα και στα δυο χέρια. Όπως μας είπαν ήταν δυο ”νταήδες” στο σχολείο. Κρίμα».

Το περιστατικό αυτό που καταδεικνύει ότι δυστυχώς το bullying είναι μια θλιβερή πραγματικότητα απειλώντας τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία των παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Λέσβος: Απίστευτο περιστατικό bullying σε σχολείο από παιδιά δημοτικού!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης