Την άμεση λύση του θέματος της προμήθειας ιατροτεχνικών και φαρμακευτικών υλικών προς τα δημόσια νοσοκομεία ζητεί με επιστολές του προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Με νεότερη σημερινή επιστολή του, ο κ. Πικραμμένος επανέρχεται στο «μείζον ζήτημα της θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής για την προμήθεια» των εν λόγω υλικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα στον κ. Καραβοκύρη τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθυστέρηση επίλυσής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας, απαιτούν την άμεση λύση του εν λόγω θέματος» εκτιμά ο πρωθυπουργός, με σκοπό, όπως αναφέρει, «να αποφευχθεί διακινδύνευση ανθρώπινης ζωής και τελικά αποφυγή απρόβλεπτων γεγονότων, όπως είναι ο θάνατος ασθενών».

Ο κ. Πικραμμένος παρακαλεί επίσης τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου να λάβει υπ’ όψιν ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει αναλάβει την αποστολή της σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος και έχει επωμισθεί μεγάλο βάρος, το οποίο καλείται να φέρει εις πέρας, παρά τις όποιες δυσκολίες, καθώς επίσης ότι η χώρα τελεί σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ως εκ τούτου, καταλήγει, «η κατεπείγουσα επίλυση των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων προμήθειας των νοσοκομείων από το Δικαστήριό σας είναι επιτακτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης