Νέα εμπλοκή, αυτήν τη φορά από τον στρατό για την αποκρατικοποίηση της Αφάντου στη Ρόδο, η οποία έχει μπει σε περιπέτειες μετά την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Α. Μπαλτά να κηρύξει την περιοχή ως αρχαιολογική ζώνη.

Η έκταση χαρακτηρίζεται από τον Ελληνικό Στρατό ως «κρίσιμη για την άμυνα της χώρας» και κρίνεται «απαραίτητη η παραμονή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και οχυρώσεων εντός του ακινήτου», ενώ ζητείται σε ενδεχόμενη επέκταση το κόστος των κατασκευών να καλυφθεί από τον επενδυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι αποτέλεσε και την αιτία για την αναβολή της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, η οποία είχε οριστεί για τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με ημερομηνία 22/4/2016, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο, εντός του υπό αποκρατικοποίηση ακινήτου, υπάρχει «μεγάλος αριθμός μόνιμων έργων, αμυντικής οργάνωσης», τα οποία «κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών και την υλοποίηση της επιχειρησιακής σχεδίασης».

Τονίζεται, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «η συνέχιση των λειτουργιών τους σχετίζεται με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική ικανότητα της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΓΕΣ δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση για την υλοποίηση της αποκρατικοποίησης, θέτει ωστόσο όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης