Tην παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα  προκάλεσε η απόφαση να «πέσουν στα μαλακά» οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε να του διαβιβαστεί μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του  Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με βάση την οποία , κατά πλειοψηφία  απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι με βάση τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με τις οποίες απαιτείται πλέον  έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Έτσι έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός  θα μελετήσει την απόφαση  προκειμένου να κρίνει  εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί  αναίρεση σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι  για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης   η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η Τράπεζα της Ελλάδος, οι δικηγόροι της PQH είχαν προσπαθήσει και μέχρι τις 18 Μαρτίου να καταθέσουν τη δήλωση αλλά η Εισαγγελία Εφετών δεν παρέλαβε τα σχετικά έγγραφα επικαλούμενη τη μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης