Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ασυνειδήτων, οι οποίοι με δέσμες λέιζερ παρενοχλούν τους πιλότους αεροσκαφών, που επιχειρούν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου, το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυβερνήτες αεροσκαφών έχουν αναφέρει στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου «Διαγόρας» ότι άγνωστος ή άγνωστοι τους παρενοχλούν κατά τη διαδικασία προσγείωσης, κατευθύνοντας στο πιλοτήριο δέσμες λέιζερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το περιστατικό, έχουν ενημερωθεί με εμπιστευτικό έγγραφο τόσο οι εισαγγελικές όσο και οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου, ενώ οι έρευνες προσανατολίζονται κυρίως στις περιοχές Παραδεισίου και Μαριτσών.

Το ανησυχητικό φαινόμενο ήρθε στη χώρα μας από τη Βρετανία, αφού τους τελευταίους μήνες άγνωστοι εισέρχονται παράνομα στο χώρο προσγείωσης των αεροσκαφών και σημαδεύουν με όπλα ακτινών λέιζερ την καμπίνα των πιλότων, με αποτέλεσμα να τους προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στα μάτια.

Ήδη, αρκετοί πιλότοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, αφού έχασαν εντελώς το «φως» τους. Οι δράστες λέγεται ότι χρησιμοποιούν όπλα λέιζερ από την Κίνα και τη Ρωσία, τα οποία πωλούνται στο internet μόνο 10 λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε τον Αύγουστο, στο αεροδρόμιο του Κάρντιφ σε ένα Boeing 737-300. Όταν προσγειωνόταν αργά τη νύχτα, μία έντονη πράσινη δέσμη φωτός, που ερχόταν από το έδαφος, στόχευε το αεροσκάφος. Οι αρχές του αεροδρομίου λένε ότι πίσω από τις επιθέσεις, κρύβεται μια συμμορία ανήλικων. Παρόμοια περιστατικά, έχουν γίνει επίσης στα αεροδρόμια Γκάτγουικ, Λίβερπουλ και Ιστ Μίντλαντς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης