Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 39χρονος στην Έδεσσα, έπειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης είχε αποκτήσει επαφή με ανήλικη κοπέλα και με ασελγείς προτάσεις προσέβαλλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με την εταιρεία του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και τα στοιχεία του 39χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2014 στο σπίτι του στην Έδεσσα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, και σε επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος ήταν ο χρήστης του επίμαχου προφίλ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και ένας σκληρός δίσκος, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 39χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την αστυνομία υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• τηλεφωνικά στην ειδική γραμμή καταγγελιών 11012,
καθώς και στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
• στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης