Παραιτήθηκε από το αξίωμά του ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010, 14:23
Παραιτήθηκε από το αξίωμά του ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης
Λίγο μετά την παραπομπή του σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής.

Όπως δήλωσε ο επί τρεις τετραετίες δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, δεν επιθυμούσε να εμπλέξει στην πρόσφατη προσωπική δικαστική του εκκρεμότητα την πόλη και τους πολίτες της Νέας Σμύρνης.

«Με τη συνείδησή μου καθαρή και με τη βεβαιότητα της τελικής δικαίωσης, έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη και τους πολίτες που υπηρετώ επί 12 χρόνια, υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου.
Η μηδενική περιουσιακή μου κατάσταση καθώς και το γεγονός ότι παρέλαβα το 1998 έναν δήμο υπερχρεωμένο και ελλειμματικό και τον παραδίδω πλεονασματικό κατά 7.500.000 ευρώ, οικονομικά πανίσχυρο στην πρώτη γραμμή των δήμων όλης της χώρας ερμηνεύει και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για τρεις συνεχόμενες θητείες, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών προτιμήσεων.
Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια, παρά το όποιο -εν τω μεταξύ- προσωπικό, πολιτικό και ψυχικό κόστος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουτελάκης.-

Να σημειωθεί ότι την υπόθεση είχε φέρει στο φως η «Zougla.gr», αποκαλύπτοντας την εισαγγελική πρόταση-βόμβα της κ. Ευσταθίας Σπυροπούλου, την οποία υιοθέτησαν οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου, αφού με βούλευμά τους ζητούν την παραπομπή δέκα κατηγορουμένων (μεταξύ αυτών και ο κ. Κουτελάκης) στο ακροατήριο για κακουργήματα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μάλιστα, η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 3 έως 6 μήνες, βάσει της ειδικής διάταξης που προβλέπεται για τους εν ενεργεία δημάρχους.

Διαβάστε επίσης:

"Στο σκαμνί" ο Α. Μπέος, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, 19:19

Δικαστική βόμβα για τα εικονικά τιμολόγια του Πανιωνίου
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010, 10:25


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010, 14:23