Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Καταναλωτή υπέβαλε ο Δημήτρης Σπυράκος στον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται «ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών».

Η δήλωση παραίτησης του κ. Σπυράκου αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα υπέβαλα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Καταναλωτή. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν το έργο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ασφαλώς θα συνεχίσω να εργάζομαι ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών».

Οι λόγοι παραίτησης δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση, ωστόσο πληροφορίες της αγοράς σχολιάζουν ότι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του κ. Σπυράκου ήταν το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε εκ νέου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας η ρύθμιση που απεσύρθη την προηγούμενη εβδομάδα για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά και την αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι αποδυναμώνεται περαιτέρω ο διαπραγματευτικός ρόλος της Γενικής Γραμματείας επί θεμάτων που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης