Ξεκινούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, την Τετάρτη μετά την αναστολή της αποχής τους που αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι. Μέσα σε κλίμα έντασης όπως δείχνουν και οι παραιτήσεις 5 μελών της Διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων αποφασίστηκε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου και να συμμετάσχουν κανονικά οι συμβολαιογράφοι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινούν στις 29 του μηνός.

Η επιστροφή των συμβολαιογράφων ωστόσο στους πλειστηριασμούς θα κριθεί εκ νέου, στην επόμενη συνέλευσή τους, στις 5 Φεβρουαρίου αφού η στάση τους θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση του ποινικών κυρώσεων στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων σε βάρος τους αλλά και την αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπέρ της αναστολής της αποχής τάχθηκε πάντως στην έκτακτη ΓΣ η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων, ενώ φαίνεται ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και οι συνάδελφοί τους από τους υπόλοιπους συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας.

Τα πάντα είναι έτοιμα λοιπόν, σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους, για να διεξαχθούν οι 18 πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεθαύριο Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης