Χρυσοφόρα επιχείρηση με «μαϊμού» οδοντιάτρους

Χρυσοφόρα επιχείρηση με «μαϊμού» οδοντιάτρους
Δύο… υποτιθέμενοι οδοντίατροι συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε χώρο που λειτουργούσε ως οδοντιατρείο.

Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες, αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, μία 34χρονη γυναίκα και ένας 27χρονος άνδρας, ασκούσαν το επάγγελμα του οδοντίατρου, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να έχουν το αντίστοιχο πτυχίο ιατρικής, σε χώρο που είχαν διαμορφώσει ως οδοντιατρείο.

Ο αστυνομικός έλεγχος του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας έγινε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία στην τηλεφωνική γραμμή 11012.

Από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο παράνομο οδοντιατρείο διαπιστώθηκε παντελής έλλειψη Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ επίσης βρέθηκαν:

• επτά (7) τετράδια με ιδιόχειρες ξενόγλωσσες σημειώσεις, με ονόματα, ημερομηνίες, καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά που λάμβαναν παράνομα οι συλληφθέντες από τους ασθενείς τους
• ογδόντα (80) επαγγελματικές κάρτες
• ένα (1) μπλοκ σημειώσεων με το επαγγελματικό λογότυπο της συλληφθείσας και
• το ποσό των 800 ευρώ.

Ο αστυνομικός φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται και παράλληλα θα ενημερωθούν η αρμόδια Δ.Ο.Υ, η Περιφέρεια Αττικής και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λειτουργεί όλο το 24ωρο η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για κάθε παρόμοια περίπτωση.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 12:37