Σε περικοπές και στην πυροπροστασία οδηγεί η κρίση και μάλιστα σε έργα τα οποία κόστισαν εκατομμύρια ευρώ και είναι άκρως απαραίτητα για την ασφάλεια της Πάρνηθας, αλλά… τα χρήματα για τη συντήρηση δεν επαρκούν.

Έτσι, οι ακριβοί εξοπλισμοί που αποκτήθηκαν –μετά και την πίεση της κοινής γνώμης- μετά την καταστροφή του 2007, είτε δεν λειτουργούν, είτε… δεν είναι στη θέση τους! Η zougla.gr ανέβηκε στο… αρχαιότερο παρατηρητήριο της Πάρνηθας και διαπίστωσε ότι η ειδική κάμερα πυρανίχνευσης –με εμβέλεια ακόμη και την Πεντέλη και τον Υμηττό, που θα μπορούσε να είχε αποσοβήσει και τις καταστροφές από τις περσινές πυρκαγιές στο Καπανδρίτι-, απλά… δεν υπάρχει! Δείτε το βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και ενημερώθηκε ότι η κάμερα λείπει λόγω έργων συντήρησης. Το σύστημα δεν λειτούργησε για το λόγο αυτό την περίοδο του 2011, καθώς το κόστος υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ περίπου ετησίως, όμως γίνονται ενέργειες για να ανευρεθούν οι πόροι –και να μειωθεί το κόστος σε πιο λογικά πλαίσια- ώστε οι κάμερες να είναι στη θέση τους πριν το ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου του 2012…

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Διαβάστε ακόμη:
Μοντέλο αυτό-οργάνωσης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης