Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από τη στιγμή που το zougla.gr ανάρτησε φωτογραφικό υλικό από την προσέλευση και την αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά.

Ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος προ δύο εβδομάδων έπεσε θύμα αρπαγής από μπράβους του εφοπλιστή στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας ενημέρωσε το zougla.gr πως μεταξύ των συνοδών του εφοπλιστή στο δικαστικό μέγαρο και μέλος της φρουράς του είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ο οποίος τον απείλησε με όπλο στο λόμπι του ξενοδοχείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάρις Κουρτζίδης ανάρτησε αμέσως στην ιστοσελίδα που διαχειρίζεται «piperata.gr» την φωτογραφία του ανθρώπου που τον απείλησε με όπλο και τον απήγαγε καθώς και την πρώτη αντίδρασή του όταν συνειδητοποίησε ότι κυκλοφορεί ελεύθερος στο πλευρό του εφοπλιστή και μάλιστα σε έναν χώρο επίσημο όπως το δικαστικό μέγαρο Πειραιά. 

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος Π. Κουρτζίδης για τον επιχειρηματία: «Κι επειδή νιώθει ότι ο ίδιος είναι το Κράτος και οι μπράβοι του είναι οι Αρχές, είχε το θράσος να προσέλθει στη εισαγγελία Πειραιά με τον Νο1 πρωταγωνιστή (από τους 8-12 μπράβους που μου έστειλε στο Hilton) την ημέρα της αρπαγής μου (15 Μαρτίου 2018)! Με αυτόν, δηλαδή, που ένοπλος με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία τα οποία έχω προσκομίσει – καταγγείλει στην ΓΑΔΑ δείχνει να είναι αμετανόητος και το ίδιο (ίσως και περισσότερο) επικίνδυνος (όπως το αφεντικό του), καθώς ο συγκεκριμένος προσπάθησε εκ νέου να μου στήσει ενέδρα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 13.15 το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης εισήλθε στα δικαστήρια Πειραιά, προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση της επικύρωσης της διαταγής απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα που εκδόθηκε την Μ. Δευτέρα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα. Ο εφοπλιστής παρέμεινε στο δικαστικό μέγαρο για -περίπου- μία ώρα και στις 14.10 εξήλθε.

Ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης διαβάζουν ειδήσεις; Βλέπουν; Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και της κρατικής ασφάλειας; Οι εισαγγελικές Αρχές; Άπαντες οφείλουν ΑΜΕΣΑ να πράξουν τα δέοντα για την προστασία τη δική μου, της οικογένειας μου, όλων των δημοσιογράφων που θέλουν να γράφουν ελεύθερα και φυσικά για την απόδοση δικαιοσύνης!».

Διερωτάται και ο πλέον αφελής τι συμβαίνει. Το πρόσωπο του άρπαγα οπλοφόρου στο λόμπι του Hilton αναγνωρίστηκε από την αστυνομία και συγκεκριμένα από το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας από τα video του συστήματος ασφαλείας του ξενοδοχείου Hilton. Ήταν επίσης το ίδιο πρόσωπο που χαιρέτησε δια χειραψίας τον συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη κ. Δημητριάδη. Η σκηνή αυτή αποτυπώθηκε σε οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έχει στη διάθεσή της η αστυνομία.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία πως ο Κώστας Μπουρνάζος που υπηρετεί στην προσωπική φρουρά του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν ο άνθρωπος που απείλησε με όπλο τον δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη και στη συνέχεια, δια της βίας, τον οδήγησε στα γραφεία της εφημερίδας «Αξία» προκειμένου να συντάξει -υπό καθεστώς απειλής- διορθωτικό κείμενο σύμφωνα με τις οδηγίες του εφοπλιστή Μαρινάκη υποβάλλοντας μάλιστα και τη συγγνώμη του για προηγούμενο δημοσίευμα που είχε αναρτήσει στο piperata.gr δια του οποίου προϊδέαζε για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του εφοπλιστή για την υπόθεση Noor1. 

Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες αφού ο Πάρις Κουρτζίδης μετέβη στην Ασφάλεια Αττικής και στο Τμήμα Εκβιαστών, κατήγγειλε την αρπαγή του από τους μπράβους του Μαρινάκη και έδωσε όλα τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του αλλά και την παράνομη δράση των ανδρών ασφαλείας του εφοπλιστή. Επισημαίνεται πως η αρπαγή είναι κακούργημα.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε εισαγγελέα από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ζαγοραίο. Έκτοτε, και έχουν περάσει ήδη πάνω από 15 ημέρες, ο Κώστας Μπουρνάζος κυκλοφορεί ελεύθερος και εξ’ όσων πληροφορούμεθα έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο. Για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι ο Κώστας ο Μπουρνάζος ήταν αυτός που προ ετών είχε γρονθοκοπήσει τον παράγοντα του Παναθηναϊκού και πρώην ποδοσφαιριστή Βασίλη Κωνσταντίνου σε συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. της Super League.

Η σημερινή προκλητική εμφάνιση του μπράβου στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη στα δικαστήρια Πειραιά ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και προκαλεί πλέον το κοινό αίσθημα περί δικαίου. Αποδεικνύει πως το κράτος και η κοινωνία πολιτών κινούνται σε ένα θολό τοπίο όπου οι νόμοι ισχύουν κατ’ επιλογήν και όχι για όλους. Αποδεικνύει επίσης πως οι αστυνομικές αρχές κλείνουν τα μάτια σε εξόφθαλμες περιπτώσεις παραβίασης του ποινικού δικαίου ακόμη και όταν αυτές οι περιπτώσεις είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις άμεσες και από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αλλά και από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται τα φαινόμενα αυτά που καταδεικνύουν τη ρευστότητα και ανυποληψία του νομικού καθεστώτος αυτής της χώρας. 

Τα στοιχεία βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής και στη Δικαιοσύνη. Ο κάθε αρμόδιος μπορεί να πληροφορηθεί το τι ακριβώς συνέβη μέρα μεσημέρι στο λόμπι του ξενοδοχείου Hilton στις 15 Μαρτίου του 2018. Αρκεί να το επιθυμεί…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης