Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας από 21 έως 26 Απριλίου 2019, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του Ναυτικού της Κίνας, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Κινέζου ομολόγου του Αντιναύαρχου Shen Jinlong Chinese People’s Liberation Army Navy (PLAN).

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρακολούθησε την Επιθεώρηση του κινεζικού στόλου με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jiping, ενώ είχε και επίσημη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του. Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εγκάρδιο κλίμα και επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας με έμφαση στην επιχειρησιακή και ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ συμμετείχε σε Διεθνές Συμπόσιο, ως συντονιστής της θεματικής ενότητας με τίτλο «ο ρόλος των Ναυτικών στην θαλάσσια ασφάλεια σε παγκόσμια κλίμακα» ενώ στο περιθώριο του Συμποσίου είχε διμερείς συναντήσεις με ομόλογους του, χωρών ενδιαφέροντος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 61 χώρες, οι 35 εκ των οποίων συμμετείχαν σε επίπεδο Αρχηγού Γενικού Επιτελείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης