Τους 200 από τους περίπου 1.000 νέους αστυνομικούς– ειδικούς φρουρούς που θα ενισχύσουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., μέχρι το τέλος Απριλίου, παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δείχνοντας πως υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πάταξης της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αθήνας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τις νέες και τους νέους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να έχουν ως κύριο μέλημά τους «την προστασία της ανθρώπινης ζωής» και ταυτοχρόνως να δώσουν «σκληρή απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ληστεύουν, να κάνουν διαρρήξεις και όλους τους κακοποιούς που θεωρούν ότι η χώρα είναι έρμαιό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, προανήγγειλε την «ανασυγκρότηση των τμημάτων δίωξης του εγκλήματος» και «μαζί με τη ΔΙ.ΑΣ., την Άμεση Δράση και τα αστυνομικά τμήματα θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τη συνεχή και αποτελεσματική παρουσία της αστυνομίας σε οποιαδήποτε γωνιά της χώρας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η πρωτεύουσα θα γίνει πάλι προσιτή και φιλόξενη και πως όλα αυτά τα κακώς γινόμενα θα ανήκουν στο παρελθόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος, δε, στα κέντρα κράτησης, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε πως το πρώτο κέντρο κλειστής φιλοξενίας θα λειτουργήσει λίγο μετά το Πάσχα και πριν από τις εκλογές, στην Αττική. Μάλιστα, απαντώντας σε όσους του καταλογίζουν προεκλογικά παιχνίδια, είπε πως «θα ήταν εγκληματικό να αναδειχθεί σε προεκλογικό ζήτημα το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα της χώρας» και υπογράμμισε πως είναι «απάνθρωπο να κλείνουμε τα μάτια σε όλη αυτήν τη δυστυχία».

Διαβάστε επίσης Στην Αττική το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης