Όργιο καταπάτησης κτημάτων του δημοσίου, πολεοδομικών και υγειονομικών παραβάσεων, συμβαίνει στην περιοχή Βελά, στις δυτικές ακτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας στον τωρινό δήμο Ξηρομέρου και σε απόσταση 16 km περίπου από την κωμόπολη του Αστακού.

Πάνω από 100 καταπατητές εδώ και χρόνια, έχουν «μοιράσει» μεταξύ τους, έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων, που ανήκουν στο Δημόσιο. Στα αυτοσχέδια οικόπεδα, τα οποία έχουν περιφράξει, έχουν στήσει παραπήγματα, πρόχειρα σπίτια, κοντέινερ ή και μονιμότερες κατασκευές, χωρίς να ενοχλούνται από καμία Αρχή. Μέχρι και σκαλοπάτια για να κατεβαίνουν στην παραλία, έχουν κατασκευάσει οι καταπατητές, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με καταγγελίες στη zougla.gr στην περιοχή λειτουργούν εντελώς παράνομα 3-4 ψησταριές, χωρίς άδεια και χωρίς να έχουν υποστεί ποτέ υγειονομικό έλεγχο.

«Αυτές οι κακοφτιαγμένες και αντιαισθητικές μεν αλλά σταθερές και φτιαγμένες για να κρατήσουν χρόνια κατασκευές επηρεάζουν ανεπανόρθωτα την περιοχή που είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και αποτελεί πραγματικό στολίδι για ολόκληρο το νομό. Επιπλέον εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση όσων πολιτών επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στη ακτή ή τη γύρω φύση γενικότερα», αναφέρει ο καταγγέλλων, τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεση της zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κατάσταση αυτή, γνωρίζουν οι πάντες, συνεχίζουν οι καταγγέλλοντες, όμως κάνουν τα «στραβά μάτια» για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Ο δήμαρχος, κοινοτάρχες, αστυνομία και Λιμενικό, ζώνη ευθύνης του οποίου είναι η καταπατημένη περιοχή, δεν έχουν πράξει ποτέ το παραμικρό.

«Δεν είναι μόνο καταστροφή της αισθητικής του τοπίου, που προκαλούν τα παράνομα παραπήγματα και οι κατασκευές, δεν είναι η καταστροφή του δάσους που υπήρχε στην περιοχή και αποψιλώθηκε, αλλά και ο σοβαρός κίνδυνος για μολύνσεις και ρύπανση του περιβάλλοντος, αφού ούτε αποχετευτικό σύστημα υπάρχει, ούτε υπάρχουν υποδομές για συλλογή απορριμμάτων, ύδρευση ηλεκτροδότηση», καταλήγει ο καταγγέλλων, και τονίζει ότι η καταγγελία έχει κατατεθεί και σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης