Βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα Μ. Πέμπτη με τις βροχές να περιορίζονται στην Κρήτη και να σταματούν έως το απόγευμα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν έως και το Μ. Σάββατο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα πελάγη από τη Μ. Παρασκευή δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο έως και το Μ. Σάββατο. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον καιρό που αναμένεται έως την Κυριακή του Πάσχα με μια ματιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά:

Τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται αίθριος και ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει για λίγο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς, ενώ σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Χάρτης μέγιστων θερμοκρασιών για την Κυριακή του Πάσχα:

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, HellenicWeather

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης