Προβάδισμα με… διαφορά φαίνεται πως έχουν για το φετινό Πάσχα οι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ταξιδιώτες εμφανίζονται να επιλέγουν περισσότερο ορεινές και ημιορεινές περιοχές για να περάσουν τις γιορτινές ημέρες.

Για τους επιχειρηματίες είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η χειμερινή σεζόν θα κλείσει -εκτός απροόπτου- με θετικό πρόσημο, εμφανίζοντας τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης έπειτα από πολλά χρόνια.

Ανάλογο αναμένεται να είναι το κλίμα και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, με τους ξενοδόχους να εκτιμούν πως οι κρατήσεις θα αυξηθούν έως 25% και ο αριθμός των τουριστών θα φτάσει τα 18,5 εκατομμύρια.

«Βασίλισσα» η Αράχοβα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τιμητική της έχει για το φετινό Πάσχα η Αράχοβα, καθώς οι πληρότητες λίγες ημέρες πριν από τη Mεγάλη Eβδομάδα κυμαίνονται στο 65% με αυξητικές τάσεις.

Οι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες καταλυμάτων, έχοντας επίγνωση της κακής οικονομικής κατάστασης της πλειονότητας των Ελλήνων, αποφάσισαν να ρίξουν τις τιμές. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με την «Ημερησία», πως οι χρεώσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων κυμαίνονται από 75-80 ευρώ με πρωινό, όταν κάποτε ξεπερνούσαν τα 200 ευρώ.

Αισιοδοξία στα Καλάβρυτα

Πολύ καλοί είναι οι οιωνοί και για την τουριστική κίνηση στα Καλάβρυτα τις ημέρες του Πάσχα. Οι κρατήσεις μέχρι σήμερα φτάνουν σε ποσοστό 60% και είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν εξαιτίας των πολύ μεγάλων προσφορών που κάνουν οι ξενοδόχοι της περιοχής. Εκπρόσωποι των ξενοδόχων αναφέρουν πως τα Kαλάβρυτα ενδείκνυνται για τις διακοπές του Πάσχα, καθώς οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό ξεκινούν από τα 40 ευρώ και φθάνουν έως τα 80 ευρώ σε υπερπολυτελείς μονάδες.

Η «κλασική περίπτωση» της Μυκόνου

Από τη λίστα των τοπ προορισμών για τις άγιες ημέρες αλλά και για τη θερινή τουριστική περίοδο δεν θα μπορούσε να λείπει το νησί της Μυκόνου. Παρά το γεγονός ότι το Πάσχα θα λειτουργήσει μόνο το 20% των ξενοδοχείων, ήδη η πληρότητα από την Πρωτομαγιά κι έπειτα ανέρχεται στο 60% και αυξάνεται σταδιακά. Χαρακτηριστικό είναι ότι την καλοκαιρινή σεζόν αναμένονται περισσότεροι από 800.000 επισκέπτες που θα αφιχθούν μόνο με κρουαζιερόπλοια.

Κοσμοσυρροή σε Kεφαλλονιά-Iθάκη

Η σεισμόπληκτη Kεφαλλονιά, παρά το γεγονός ότι μετράει ακόμα τις πληγές της, αναμένεται να αναδειχθεί σε τοπ προορισμό τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού Σπύρος Γαλιατσάτος έκανε εκτιμήσεις και για τη θερινή περίοδο, σύμφωνα με τις οποίες η τουριστική κίνηση θα εκτιναχθεί, σημειώνοντας αύξηση 10%. Για το Πάσχα ο κ. Γαλιατσάτος εκτιμά πως η μεγάλη μείωση 50-60% στους ναύλους θα αυξήσει πολύ την κίνηση στο νησί.

Αθήνα: Η επιλογή των ξένων τουριστών

Ως κορυφαίος προορισμός για του ξένους τουρίστες ενόψει Πάσχα αναδεικνύεται η ελληνική πρωτεύουσα! Στην ιστοσελίδα ταξιδιωτικών προορισμών trivago.gr οι ξένοι και δη Ευρωπαίοι τουρίστες κατατάσσουν την Αθήνα ως την κορυφαία επιλογή τους.

Σημειώνεται πως η Αθήνα αποτελεί τη φθηνότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο για τις ημέρες του Πάσχα, με δεύτερη το Bερολίνο, όπου απαιτούνται 94 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης