Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου λαμβάνει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου- Αντίπαρου, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η διοίκηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται με την παρουσία παράνομων πλανόδιων εμπόρων. Ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των παρευρισκομένων τοπικών αρχών να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της παραοικονομίας και να ληφθούν από όλους τα απαραίτητα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα αφορούν σε τρία επίπεδα ελέγχου, προκειμένου οι παράνομοι πλανόδιοι να εντοπιστούν και να εκδιωχθούν.

– παρέμβαση από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο και τον δήμαρχο προς τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά, από τον οποίο θα ζητήσουν να ελέγχονται και να σταματούν, πριν επιβιβαστούν στα καράβια, οι άνθρωποι του παραεμπορίου.

– μέτρα που θα παρθούν στο λιμάνι της Πάρου από το Λιμεναρχείο σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ο πρόεδρος του οποίου δεσμεύθηκε ότι θα τοποθετήσει ιδιωτική αστυνομία στο λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– κοινά συνεργεία με την Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Δημοτική Αστυνομία και εκπρόσωπο του συλλόγου, που θα εντοπίζουν όσους έχουν διαφύγει των ελέγχων, θα τους κατάσχουν τα εμπορεύματα και θα τους οδηγούν και πάλι στο λιμάνι για επιστροφή στον Πειραιά.

Στη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απ. Αλιπράντης, παρουσίασε ένα «νέο εισαγόμενο φαινόμενο παραεμπορίου» όπως το χαρακτήρισε, για το οποίο ενημερώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Πρόκειται για Ιταλούς εμπόρους, οι οποίοι, δελεάζοντας χρηματικά τους δήμους σε διάφορες περιοχές της χώρας, διοργανώνουν διήμερα ή τριήμερα εμπορικά παζάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης