Βίντεο «φωτιά» για τη Χρυσή Αυγή: «Ό,τι κινείται, σφάζεται» έλεγε ο Πατέλης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 18:48
Βίντεο «φωτιά» για τη Χρυσή Αυγή: «Ό,τι κινείται, σφάζεται» έλεγε ο Πατέλης
Τον σχεδιασμό επικείμενης επίθεσης της Χρυσής Αυγής - πιθανόν σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών - αποκαλύπτει ένα βίντεο - ντοκουμέντο με τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να μιλά σε μέλη της οργάνωσης.

Η κυνική εντολή του πυρηνάρχη είναι «ό,τι κινείται, σφάζεται». Παράλληλα, από το ντοκουμέντο προκύπτει με ανάγλυφο τρόπο η ιεραρχία, η δομή και η στρατιωτική πειθαρχία της οργάνωσης, καθώς όπως αναφέρει ο Πατέλης, αν δεν «πάρουν το ΟΚ από τον Λαγό», η επίθεση δεν θα γίνει. «Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε (...) Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε, ό,τι «γραμμή» πέσει αυτή θα ακολουθήσουμε», ομολογεί ο Γενικός Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας και εκλεκτός της ηγεσίας του μορφώματος.

Δείτε το βίντεο:


Επίσης, ο σχεδιασμός της επίθεσης, έτσι όπως τον αναλύει ο Πατέλης, είναι πανομοιότυπος με τον τρόπο που έδρασε το Τάγμα Εφόδου στη δολοφονία Φύσσα. Δημιουργία Τάγματος Εφόδου, 20-30 ατόμων, που θα βρίσκεται σε επιφυλακή, εντολή από την ηγεσία και αποστολή μαζικού SMS στα μέλη για να επέμβουν. «Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται», λέει ο Πατέλης στους χρυσαυγίτες.

Η απομαγνητοφώνηση του βίντεο

«Θα έρθουν κάποια συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό το κάνουμε, αν δεν το πάρω δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ θα έρθει σε όλους σας. Θα πάμε σαν κανονικοί πολίτες, καθόλου Χρυσή Αυγή και τέτοια, θα πάμε για να στολίσουμε... Δεν θα γίνει (...) να δώσουν χρήματα από πάνω (...) στον Αγιο Παντελεήμονα είναι άλλο, ήταν άλλο (...)

Εγώ έχω θέσει θέμα να πάμε ως Χρυσή Αυγή για να καθαρίσουμε τον τόπο. Και ως ασφάλεια ρε παιδί μου. Αν πάμε ως Χρυσή Αυγή υπάρχει περίπτωση να πέσουνε τηλεφωνήματα (...) και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να πάνε στο (...).

Αν σκάσουμε ως Χρυσή Αυγή και γίνει συμπλοκή εκεί, θα πάει (ακατάληπτο) σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να μείνει στον τόπο όχι να κρύβεται σπίτι του. (...) Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά να περιφρουρούμε, θα κάνουμε ότι ψάχνουμε και τέτοια, και μόλις δούμε το ΟΚ, ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από δω πέρα (σ.σ. τα γραφεία στη Νίκαια) μία ομάδα 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, απ' όλα, και θα καθαρίσουν.

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται (...). Και πάλι το λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η "γραμμή". Υπάρχει περίπτωση να μας πουν, όχι απαραίτητα να μην κάνουμε τίποτα, ούτε εισιτήρια (...). Και εσύ μπορείς να μου πεις, κάτσε ρε φίλε, εγώ δεν έχω να φάω.

Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης, και εσύ και εσύ και όλοι μας, η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας. Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πουν να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δε μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος.

Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ότι "γραμμή" πέσει αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας το μήνυμα να είναι "ναι"».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 19:04