Υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη διαμερίσματος εξιχνίασαν οι αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Ως “πρωταγωνιστές” κατηγορούνται ένας 61 ετών άντρας, κυπριακής καταγωγής, και ο 21 ετών γιος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη 55χρονος συνεργός τους, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είναι αξιωματικός της Κυπριακής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν τον περυσινό Σεπτέμβριο, όταν ο 21 ετών νοίκιασε επιπλωμένο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μίσθωμα που είχε συμφωνήσει να καταβάλει στον 49χρονο ιδιοκτήτη ήταν 240 ευρώ μηνιαίως. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, έκτοτε, όμως, σύμφωνα με την καταγγελία του εκμισθωτή, ο ενοικιαστής έπαψε να καταβάλει το νοίκι.

Μάλιστα, ο πατέρας του ενοικιαστή, προφασιζόμενος φθορές που υπέστησαν αντικείμενα του γιου του από υποτιθέμενη βλάβη στο διαμέρισμα, αξίωσε εκβιαστικά από τον 49χρονο χρηματικό ποσό ύψους 6.000 ευρώ, προκειμένου ο νεαρός να αποχωρήσει πριν τη λήξη του συμβολαίου, δίχως να καταβάλει τα νόμιμα μισθώματα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως απείλησαν πατέρας και γιος, θα προέβαιναν σε φθορές του διαμερίσματος.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, έπειτα από μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε ο 49χρονος να καταβάλει 1.000 ευρώ στον ενοικιαστή και ταυτόχρονα ο πρώτος να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα παραιτείτο κάθε οικονομικής απαίτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ραντεβού που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να παραδοθούν τα χρήματα, εμφανίστηκε ο 55χρονος, ο οποίος επρόκειτο να εισπράξει το ποσό για λογαριασμό πατέρα και γιου. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατά την είσπραξη των χαρτονομισμάτων και οδηγείται στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης