«Αχτύπητο» δίδυμο στις κλοπές αποτελούσαν πατέρας και γιος, οι οποίοι, το τελευταίο δίμηνο, είχαν γίνει σε φόβο και τρόμο για τους κατοίκους των χωριών της δυτικής Φθιώτιδας.

Ωστόσο, η δράση του 53χρονου και του 23χρονου από την Αλβανία έληξε άδοξα, καθώς, το μεσημέρι του Σαββάτου, έπεσαν στα χέρια των Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, ενώ κατηγορούνται ακόμη για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, σε βάρος ενός 48χρονου ομοεθνούς τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή ενός ακόμη συνεργού τους, στην εγκληματική δράση της ομάδας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Αστυνομία στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (οθόνες Η/Υ, dvd player , παιχνιδομηχανή, φωτογραφική μηχανή κ.α.),

διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία και μηχανήματα (χορτοκοπτικά, τρυπάνια, τροχοί, αλυσοπρίονα κ.α.),

διάφορα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,

είδη διατροφής και ένδυσης, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα (πλαστικά δοχεία, φορτιστές κινητών κ.ά.),

αεροβόλο όπλο,

όπλο τύπου φλόμπερ,

σπαθί εντός θήκης,

ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους 523 γραμμαρίων και

δύο κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχε πάρει από τους ανωτέρω δράστες και αποτελούσαν μέρος των κλοπιμαίων.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον οκτώ κλοπές – διαρρήξεις σε εξοχικές κυρίως κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι οι δράστες, διακόπτοντας σε κάποιες περιπτώσεις την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, παραβίαζαν τα σπίτια των θυμάτων και αφαιρούσαν κυρίως από το εσωτερικό τους, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και μηχανήματα, τρόφιμα και είδη ένδυσης, ενώ η λεία που αποκόμισαν ξεπερνάει τις 14.500 ευρώ.

Μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η προέλευση των υπολοίπων αντικειμένων διερευνάται. Επιπλέον από τους αστυνομικούς εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Τρίτη, ενώπιον του Ανακριτή Λαμίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης