Το «οικογενειακό» κύκλωμα φέρεται να λειτουργούσε πάνω από δύο χρόνια και στα δίχτυα του είχαν πιαστεί κι άλλοι Λαρισαίοι, οι οποίοι λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας δυσκολεύονταν να αντεπεξέλθουν στις επιχειρηματικές και λοιπές ανάγκες τους.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, ένας Λαρισαίος επιχειρηματίας που είχε χρηματική ανάγκη προσέφυγε στον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος και του ζήτησε 20 χιλ. ευρώ, με τη συμφωνία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να επιστρέψει 25 χιλ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, ο επιχειρηματίας κατέβαλε κανονικά την τοκογλυφική του δόση, αλλά στη συνέχεια άρχισε να δυσκολεύεται και να καθυστερεί, με αποτέλεσμα να δέχεται πιέσεις από το κύκλωμα και να αναγκαστεί να διπλασιάσει το χρωστούμενο ποσό.
Έτσι, τα αρχικά 20 χιλ. ευρώ έγιναν 40 χιλ. ευρώ, με τις απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας του να αυξάνονται, προκειμένου να αποπληρώσει το ποσό.

Κι ενώ είχε εξοφληθεί μέρος του αρχικού χρέους αλλά και του πανωτοκιού, η οικογένεια τοκογλύφων διεκδίκησε και άλλα χρήματα, με αποτέλεσμα χθες οι δύο γιοι, ένας ενήλικας και ένας 17χρονος, να πάνε στο κατάστημα του επιχειρηματία και να ζητήσουν χρήματα.
Όταν εκείνος τούς δήλωσε ότι δεν έχει, οι δύο τον ανάγκασαν να βγει από το κατάστημά του και μαζί με τον πατέρα τους πήραν από την ταμειακή μηχανή τα 225 ευρώ της είσπραξης.

Τότε ο επιχειρηματίας κάλεσε την αστυνομία και οι τρεις συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με την κατηγορία της τοκογλυφίας, της εκβίασης και της ληστείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ εξακολουθούν να κρατούνται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης