Σοκ έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Διποτάμου Τρικάλων από τις φήμες που οργιάζουν και θέλουν ένα 14χρονο αυτιστικό παιδί να έχει βιαστεί από τον ίδιο του τον πατέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση, που μόλις χθες έφθασε στην Εισαγγελία Τρικάλων, άνοιξε όταν το παιδί άρχισε να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά. Οι καθηγητές του παρατήρησαν χειρονομίες σεξουαλικής προσέγγισης του παιδιού προς τους υπόλοιπους συμμαθητές του, αδικαιολόγητες για την ηλικία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος αγκάλιαζε τους συνομήλικούς του, προσπαθούσε να τους φιλήσει και τους άγγιζε στα γεννητικά όργανα. Οι καθηγητές, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, με την βοήθεια της κοινωνικής λειτουργού του ειδικού σχολείου μίλησαν με τον 14χρονο μαθητή, ο οποίος τους εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας του ασελγούσε πάνω του. Μάλιστα, ο ανήλικος φέρεται να περιέγραψε και λεπτομέρειες από τα αποτρόπαια περιστατικά.

Συγκλονισμένοι οι καθηγητές του ειδικού σχολείου θεώρησαν χρέος τους να απευθυνθούν στις Αρχές το συντομότερο δυνατό, για να διερευνηθεί το θέμα. Πράγματι, την επόμενη κιόλας μέρα, η Εισαγγελία Τρικάλων έστειλε κλήση εξέτασης στην διευθύντρια και την κοινωνική λειτουργό του σχολείου, και τους γονείς του δεκατετράχρονου αυτιστικού παιδιού.

Στην δικαιολογημένα φορτισμένη ατμόσφαιρα του γραφείου της εισαγγελέως, ο πατέρας του ανήλικου διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του παιδιού του, αποδίδοντας την περίεργη συμπεριφορά και την «ιστορία που φαντάστηκε» στο σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να εξεταστεί η μητέρα του παιδιού, εκείνη «έσπασε» και παραδέχθηκε ότι, πριν από δύο χρόνια, πράγματι ο σύζυγός της είχε ασελγήσει όχι μόνο στον 14χρονο, αλλά και στον μόλις 6 ετών μικρότερο γιο τους, επίσης αυτιστικό. Όταν ρωτήθηκε γιατί τότε δεν είχε καταγγείλει το περιστατικό, απάντησε ότι ο σύζυγος είχε μετανιώσει και της είχε υποσχεθεί ότι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά.

Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έχει ορίσει ιατροδικαστική εξέταση. Η zougla.gr μίλησε με την διευθύντρια του σχολείου, η οποία όμως δεν θέλησε να αναφερθεί καθόλου στο γεγονός πριν την επίσημη έκδοση του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης