Με συγχωρητική επιστολή, που αποκάλυψε με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά», ήρθη η πολυετής καθαίρεση του ιερομονάχου Γερασίμου Μιχελή με την οποία το Πατριαρχείο είχε εφαρμόσει μετά το γνωστό σκάνδαλο των αγοραπωλησιών που ταλάνισε την Πάτμο την προηγούμενη δεκαετία.

Την άρση κοινοποίησε στην αδελφότητα της ΙΜ Πάτμου με πατριαρχικό και συνοδικό συγχωρητικό γράμμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συνοδεύεται από τις υπογραφές 12 επισκόπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πατριαρχικό γράμμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Πατριαρχείο συνοδικώς αποφάσισε για λόγους ελέους και φιλευσπλαχνίας μετά και την απόφαση του Συνοδικού της Μονής Πάτμου, να αιτηθεί την επανεγγραφή του ιερομονάχου Γερασίμου Μιχελή, εις το μοναχολόγιό της ως εξαρτηματικού μοναχού που θα διαμένει όπως δήλωσε στον Κορυδαλλό Αττικής και παράσχει την αιτηθείσα άφεση και συγχώρεση στον βαθμό της Ιεροσύνης από τον οποίο κατέπεσε, τον επαναγάγει και τον αποκαθιστά.

Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλούνται τα «Πατμιακά Χρονικά», αναφέρουν ότι ο ιερομόναχος Γεράσιμος Μιχελής, θα λειτουργεί σε ενορία της Σαλαμίνας και δεν θα μπορεί να λειτουργεί στην Πάτμο τουλάχιστον προς το παρόν.

Πηγή: rodiaki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης