Πατούλης: Θα βρεθεί λύση στο ζήτημα του ΧΥΤΥ Γραμματικού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 18:16
Πατούλης: Θα βρεθεί λύση στο ζήτημα του ΧΥΤΥ Γραμματικού

Ολοκληρώθηκε η έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, επί των ενστάσεων του δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα, για τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, που αποφάσισε το Περιφερειακό συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη.

Την εντολή για την απαντητική έκθεση με «τεκμηριωμένα στοιχεία» έδωσε στις Υπηρεσίες, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αμέσως μετά την ανοικτή επιστολή του δημάρχου Μαραθώνα, Στ. Τσίρκα, με συγκεκριμένες ενστάσεις κατά του έργου. 

Ο περιφερειάρχης αναγνώρισε στην έκθεση τον «σαφή και τεκμηριωμένο» τρόπο των απαντήσεων «σημείο προς σημείο σε όσα έθεσε ο κ. Τσίρκας», λέγοντας ότι θα γνωστοποιηθούν και στη δημοτική αρχή Μαραθώνα, σε προσεχή συνάντησή τους, στα γραφεία της Περιφέρειας. Αν παρουσιαστούν «επίσημες αποφάσεις ή έγγραφα», που αποδεικνύουν την ορθότητα των ενστάσεων, «το έργο θα ακυρωθεί» σημείωσε, διαφορετικά, αν δηλαδή οι ενστάσεις αποδειχθούν αβάσιμες, «θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση, πάντοτε με το Δήμο και τους κατοίκους, στη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης του Γραμματικού». Τόνισε ότι δεν θα νομιμοποιήσει παράνομες αποφάσεις και ότι με «ειλικρίνεια και υπευθυνότητα θα βρούμε λύσεις που θα πάνε την τοπική κοινωνία μπροστά».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 18:16