Την αντίδραση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη προκάλεσε η ανοικτή επιστολή του δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα, με την οποία ζητά την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ στο Γραμματικό.

Ο περιφερειάρχης Αττικής έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να απαντήσουν άμεσα και τεκμηριωμένα στις ενστάσεις του Δήμου Μαραθώνα για το Γραμματικό, τονίζοντας ότι «εάν το έργο είναι παράνομο, τότε θα ακυρωθεί και οι υπεύθυνοι θα πάνε στον εισαγγελέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή ο κ Τσίρκας αποκαλεί το έργο ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων) αντί για Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), και εγκαλεί το ΠΕΣΥ για τη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, «εκτός ημερησίας διατάξεως».

Στις ενστάσεις που παραθέτει ο κ Τσίρκας μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «ανακριβή» τον ισχυρισμό περί απένταξης του έργου από την ΕΕ εάν δεν λειτουργήσει καθώς «έχει απενταχθεί από το ταμείο συνοχής το 2015». Σημειώνει ότι έχουν διαπιστωθεί ρήγματα στην περιοχή και ρέματα που χύνονται στον Ευβοϊκό. Ότι βρίσκεται δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο (Ραμνούντα) και σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως NATURA από την ΕΕ και ότι για τους λόγους αυτούς «η ΕΕ έχει κρίνει δύο φορές μέχρι σήμερα τη χωροθέτηση ως ακατάλληλη και μη σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης