«Στεκόμαστε δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δίνουμε βάρος στην πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τη δράση ενημέρωσης των πολιτών που πραγματοποίησε στο Μετρό του Συντάγματος, η Δομή Κοινωνικό Δίκτυο -SocialNetwork της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης ο οποίος συνοδευόταν από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σωτήρη Νικολαρόπουλο, χαρακτήρισε τη Δομή «πολύτιμο εργαλείο παρέμβασης, παρακολούθησης και σχεδιασμού κοινωνικών παρεμβάσεων», για την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεντρικός στόχος, πρόσθεσε, είναι η άμεση ανταπόκριση των μηχανισμών και υποδομών της Περιφέρειας στις ανάγκες των συμπολιτών μας που χρήζουν βοηθείας.

«Η αξιοποίηση της Δομής» συμπλήρωσε είναι καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική στήριξη, της ζωής και της αξιοπρέπειας της κοινωνικής συνοχής και ένταξης των συνανθρώπων μας». Αναφερόμενος στο Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης που έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια της Δομής, επισήμανε ότι αποτελεί τον Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης αυτών των Πολιτικών (Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής). «Δίνουμε βάρος στη πρόληψη του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού µε βάση τις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας και η Δομή αποδεικνύεται καθοριστικής αξίας προς αυτή την κατεύθυνση. Η κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης που έχουμε υποσχεθεί να οικοδομήσουμε οφείλει να αξιοποιεί σε μέγιστο βαθμό τα κατάλληλα πολιτικά εργαλεία και τους αναγκαίους πόρους με βαθμό επείγοντος» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η Δομή Κοινωνικού Δικτύου είναι η πρώτη που λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προκύπτουν από τη στενή συνεργασία που έχει με τις αρμόδιες υπηρεσίες των 66 δήμων της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δράσεις του Δικτύου, μεταξύ άλλων αφορούν:

– Την άμεση υποστήριξη Φορέων που βρίσκονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

– Το σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων κοινωνικού προσανατολισμού, ταχείας παρέμβασης,

– Την δημιουργία μηχανισμών, παρακολούθησης μέτρων και πολιτικών κοινωνικής ένταξης, απασχόλησης και καταπολέμησης της φτώχειας

Τέλος το Social Network, έχει φορέα υλοποίησης το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και διαθέτει την τεχνική υποδομή να παρεμβαίνει για την αντιμετώπιση αναγκών που απαιτούν εξειδικευμένη γνώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης