Νέα στοιχεία για την υπόθεση διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα, φέρνει στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η «Πελοπόννησος». Οι συλλήψεις του «εγκεφάλου» αλβανικής υπηκοότητας και του Πατρινού «συνεταίρου» του έγιναν την Παρασκευή από τους αστυνομικούς του Τμήματος δίωξης ναρκωτικών Πάτρας, κατά τη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων σε συνοικίες της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το γαϊτανάκι των συλλήψεων ξεκίνησε έπειτα από ραντεβού αγοραπωλησίας στα Ταμπάχανα –όπου συνελήφθη και χρήστης– και ολοκληρώθηκε στα Ζαρουχλέικα.

«Είμαστε χρήστες»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, βρέθηκαν περίπου 84γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας, αξίας 6.700 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», αρνούνται τις κατηγορίες ισχυριζόμενοι πως είναι χρήστες «σκληρών» ναρκωτικών, όπως κοκαΐνη και ηρωίνη. Φέροντται να υποστηρίζουν, επίσης, πως πωλούσαν προκειμένου και αυτοί να εξασφαλίζουν τη δική τους δόση.

Προμήθεια

Όπως πληροφορείται η «ΠτΔ», κάθε 15 με 20 ημέρες προμηθεύονταν την κοκαΐνη –υψηλής ποιότητας– και στη συνέχεια τη διέθεταν προς πώληση σε χρήστες αποκλειστικά και μόνο στην Πάτρα. Από τη μέχρι τώρα έρευνα φαίνεται πως το τελευταίο 7μηνο εμπλέκονται σε τουλάχιστον 240 περιπτώσεις αγοραπωλησίας, «σπρώχνοντας» στην αγορά 210γρ και έχοντας αποκομίσει 16.800 ευρώ, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία 22 χρηστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσεκτικός

Ο Αλβανός, που φέρεται ως ο συντονιστής της μεταφοράς της ναρκωτικής ουσίας στην Πάτρα και εν συνεχεία της προώθησης της, λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ενώ όπως μεταφέρουν την «ΠτΔ» καλά πληροφορημένες πηγές δεν υπέκυπτε στις συνεχείς πιέσεις του Έλληνα –άνεργου– συνεργού του για αύξηση της παρτίδας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των 50 και πλέον ατόμων που συμπεριλαμβάνονται στο πελατολόγιό τους. Κατά πληροφορίες, παρά τη ζήτηση προτιμούσε να «φέρνει» σταθερά μέχρι 80 γραμμάρια κοκαΐνης τη φορά. Εκτιμάται πως η διαδρομή του «πακέτου» στην Πάτρα ήταν απευθείας από την Αλβανία.

Ο νεαρός αλλοδαπός, που περιστασιακά εργαζόταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διατηρούσε χαμηλό προφίλ και είχε τον πλήρη έλεγχο της «δουλειάς». Ηταν το πρόσωπο που είχε αναλάβει την επικοινωνία τηλεφωνικά με τους πελάτες χρήστες και δεν δίσταζε να ακυρώσει «ραντεβού», ακόμα και όταν αντιλαμβανόταν τυχαία διέλευση περιπολικών ή εποχούμενων περιπολιών της αστυνομίας, στα προκαθορισμένα σημεία συνάντησης.

Καβάτζα

Γκαρσονιέρα που είχε νοικιάσει στο όνομα του, επί της οδού Αρη Βελουχιώτη στα Ζαρουχλέικα, λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος – καβάτζα –  των ποσοτήτων κοκαΐνης. Στην πρόσοψη είχε τοποθετήσει κάμερα ασφαλείας, που «έβλεπε» από το κινητό τηλέφωνο του, ελέγχοντας τον χώρο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σε έρευνα των αστυνομικών εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας πέντε κινητά τηλέφωνα και σύνεργα για τον διαμοιρασμό της κοκαΐνης. Λίγα μέτρα πιο μακριά βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του, από την οποία σε απόσταση αναπνοής διέμενε ο συνεργός του.

Άρση απορρήτου

Οι δυο συλληφθέντες που ουδέποτε είχαν απασχολήσει τις Αρχές μετά τη προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν από τον Εισαγγελέα, θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στα δικαστήρια. Αναμένεται η άρση τηλεφωνικού απορρήτου, για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων πελατών.

Οι κωδικοί

Οι δράστες στις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και με τους πελάτες μιλούσαν κωδικοποιήμενα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν κακοτοπιές στο ενδεχόμενο καταγραφής των συνομιλιών τους. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΠτΔ», οι φράσεις «θα βρεθούμε» ή «θα τα πούμε» αφορούσαν στα ραντεβού, ενώ «λευκό μπλουζάκι», «ένα άσπρο» ή «ένα 80αρι» (η τιμή πώλησης δόσης ανά γραμμάριο )  ήταν οι φράσεις κλειδιά που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες, για την ποσότητα και των αριθμό των δόσεων.

Πηγή φωτό: pelop.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης